De fotoshoot

Hoe een honden fotoshoot bij ons werkt

Een fotosessie met jouw hond wordt in onderling overleg op een buitenlocatie gehouden. Enkele van de locaties waar we regelmatig hondenshoots doen zijn Kasteelpark Vaeshartelt in Maastricht of rondom Kasteelpark Elsloo. Maar heb je zelf een mooie locatie die bij jou en je hond past, zoals een bos, park of stad, dan spreken we daar gewoon af.

We luisteren graag naar je wensen over het type hondenfoto’s je voor ogen hebt. Dat kan bv. een hondenportret zijn, een honden actiefoto met bal/frisbee, of samen met jou en/of je gezin. Er is veel mogelijk. Hondenfotografie is leuk, ontspannen en voor ons draait het allemaal om het maken van hondenfoto’s die emotie en het karakter van je hond vastleggen. Oh ja, als de hondenfotograaf in Limburg, zijn we flexibel in het maken van een afspraak. En passen we ons zo veel als mogelijk aan jouw agenda aan. Neem gerust contact met ons op mocht je meer informatie wensen.

Tijdsduur van de fotoshoot voor unieke foto's van je hond

Hoe lang de fotoshoot zal duren is helemaal afhankelijk van jouw hond. Je trouwe viervoeter moet zich namelijk eerst op zijn gemak voelen en lekker zijn eigen ding kunnen doen, alvorens we beginnen met fotograferen. Mooie en originele kwaliteitsfoto’s van je trouwe viervoeter vergen nu eenmaal tijd. De tijdsduur van een fotoshoot is dus niet exact te benoemen maar we trekken er gemiddeld 1 tot 1,5 uur voor uit. Het blijven dieren en we kunnen nooit voorspellen hoe de shoot gaat. De ene hond heeft nu gewoon eenmaal wat meer tijd nodig, dan de andere hond. Daar houden wij rekening mee, want je kunt dit niet afdwingen. Mocht het om de een of andere reden niet lukken, omdat je hond misschien niet zo’n zin heeft, maken we gewoon een andere afspraak. Voor ons is het van belang dat de hond en het baasje zich op hun gemak voelen. Alleen dan kunnen we 100% mooie foto’s maken waar het karakter van de hond volledig tot zijn recht komt. Kies daarom voor de hondenfotograaf in Limburg.

Vooraf aan de fotoshoot

 • Bij het eerste contact, willen we graag wat meer over je hond weten. Denk daarbij  wat het karakter is van je hond, wat zijn of haar favoriete speeltjes en activiteiten zijn. Kan je hond los ene elke commando’s kent hij/ze? En zijn er mogelijk andere aspecten waar we rekening moet houden tijdens het fotograferen. Wij hebben in ieder geval een dun lang riempje die we kunnen gebruiken mocht je hond niet los kunnen lopen.
 • We vragen vooraf altijd naar jouw/jullie wensen. Belangrijk is wat verwacht van de fotoshoot. Wil je alleen foto’s van de hond? Of zou je graag samen met je hond op de foto willen? Maar ook hondenportretten of actiefoto’s zijn natuurlijk mogelijk. Ook kunnen we rekening houden met het formaat van de foto’s. Moeten deze een liggend, staand of vierkant formaat maken. Dit kan afhankelijk zijn van jullie interieur, mocht een afdruk aan de muur komen te hangen.
 • Afhankelijk van de persoonlijkheid van je hond, kan het nodig zijn om twee verschillende benaderingen te volgen. Als je hond een zeer relaxte wat oudere hond is, die iedere dag meer tijd doorbrengt met dutten dan met iets anders, is een wat rustige tijd en rust voor zijn fotosessie waarschijnlijk het beste. Mocht je echter een actieve, ‘wilde’ jonge hond hebt, zal je hond waarschijnlijk baat hebben bij wat lichaamsbeweging vooraf.
 • De locatie moet een plek zijn waar de hond niet gauw afgeleid zal worden. Liefst een veilige plaats en controleer vooraf ook of er geen kuilen zijn waar hij zich kan blesseren.

Tijdens de fotoshoot

 • Je bent als eigenaar van de hond, tijdens de fotoshoot, in principe altijd bij de hond. 
 • Het is fijn als je hond los kan lopen. Dit is echter niet noodzakelijk. Wel staat veiligheid altijd voorop. Eventuele riemen of lijnen kunnen we altijd verwijderen in de nabewerking.
 • En wat jou betreft: onthoud dat je veel zult bewegen! Je mag er gerust modieus uitzien, maar wees praktisch. Je moet comfortabel kunnen hurken en lopen.
 • Jouw hond wil misschien niet naar de camera kijken of precies staan of liggen waar je hem wilt hebben. Maak je echter geen zorgen, de foto’s worden nog steeds geweldig. Laat je hond gewoon een hond zijn bij dé hondenfotograaf in Limburg. 🙂
 • De belangrijkste tip voor een goede fotoshoot met je hond? Wees gewoon jezelf en geniet samen van de fotoshoot. Dat doen wij als de hondenfotograaf in Limburg ook.

Na afloop van de fotoshoot

 • Als de mogelijkheid er is, kunnen we napraten en nagenieten onder het genot van een kopje koffie/thee.
 • Bij thuiskomst maken we twee backups van de foto’s, veiligheid voor alles.
 • In de week van de sfotoshoot gaan we aan de slag om de foto’s te selecteren en te bewerken.
 • Uiterlijk een week na de fotoshoot ontvang je van ons een email vaia WeTransfer, met een link om je hoge resolutiefoto’s te downloaden.
 • Mocht je foto’s op Social media plaatsen  vragen we je wel om onze (profiel)namen in je bericht  te noemen.

Klik op onderstaande hashtags voor leuke social media berichten over honden.

Facebook: #hondenfotografie #honden #hondenfoto #hondenportret #hondenshoot #hondenfrisbee
Instagram: #hondenfotografie #hondenvaninstagram #hondenleven #hondenliefde #instadogs #dogsofinstagram

Scroll to Top