Wie zijn
Lorette Janssen
& Huub Keulers
Echtpaar
Hondenliefhebbers
Fotografen

Wie

We zijn uiteraard als allereerste hondenliefhebbers en fotografen maar daarnaast zijn we ook boekauteurs, webdesigners, tekstschrijver en vertellers van verhalen. Beelden en woorden samensmelten tot een inspirerend. Luisterend oor voor vrienden en meedenkend met klanten.

Waarom

Het is onze drijfveer om het karakter van jouw hond op een unieke en zo mooi als mogelijke manier vast te leggen in foto’s. Hierbij zoeken we telkens weer naar andere invalshoeken die bij jou en je hond past.

Hoe

We nemen de tijd voor een fotoshoot. Eerst met een korte kennismaking op de afgesproken locatie zodat iedereen, en de hond natuurlijk ook, zich op zijn gemak voelt. Hiervoor zijn een gemoedelijke sfeer voor ons van groot belang. Alleen zo kunnen we foto’s maken waar iedereen dik tevreden mee eens. Dit alls doen we op een enthousiaste en flexibele manier.

Lorette

Hondenfotograaf Lorette Janssen en Huub Keulers

Honden zijn vaak onze beste maatjes. Als je thuiskomt staan ze altijd voor je klaar met veel enthousiasme en een blije begroeting. Hun onvoorwaardelijke liefde en  altijd trouwe kameraadschap versterken deze band keer op keer meer. Een maatje die je nooit meer wilt verliezen of vergeten. Wat zou het toch fijn zijn als je hier je hele leven van kan genieten. Helaas gaan zij geen mensenleven lang mee. En moeten we altijd veel te vroeg afscheid van hun nemen. Herinneringen vervagen, mooie beelden niet. Ik vind het daarom een sport en uitdaging om je beste makker zo karaktervol als mogelijk voor en mét jou te fotograferen. Zodat je maatje toch altijd dicht bij je blijft. Met mijn kennis en passie voor honden, fotografie en mensen, probeer ik zo bijzondere, tastbare en dierbare herinneringen aan de mooiste momenten met je hond te creëren. Foto’s en herinneringen die met veel liefde en geduld tot stand komen.

Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf, waar ik van jongs af aan leerde om alle voorkomende werkzaamheden gewoon aan te pakken, en me eigen te maken, heb ik me sinds enkele jaren meer op het fotograferen van honden toegelegd. Gedurende die tijd heb ik ook met Huub de nodige sportevenementen gefotografeerd en daar geleerd dat er, voor een mooie foto, heel wat meer bij komt kijken dan het simpel indrukken van een knopje. Het juiste moment, de juiste actie, een mooie pose/achtergrond, de juiste belichting, een goede voorbereiding en het daarna thuis kopiëren, laden, kiezen en nabewerken van de beste beelden, vergen meer tijd, inzicht en geduld dan dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Van origine ben ik ook een hondenliefhebber bij uitstek en heb onder andere ook als anesthesist in een dierenziekenhuis gewerkt.

Nadat we in 2001, onze  trouwe viervoeter Boy, mijn tweede beste maatje en supersterke rakker, op maar liefst 19-jarige leeftijd moesten laten inslapen, hadden Huub en ik de bewuste keuze gemaakt geen hond meer te nemen. Maar in 2021 begon het toch weer flink te kriebelen. Dus hebben we sinds medio 2020 een prachtige Border collie reu die luistert naar de naam ‘Murphy’. Een heerlijke hond die ons goed bezighoudt.

Ik baal er wel nog geregeld van dat we van Boy bijna geen beelden meer hebben, na een crash van de computer zo’n 20 jaar geleden. Want die zichtbare herinneringen zijn toch echt goud waard. Van deze fout hebben we geleerd, en daarom dat we van Murphy ondertussen een arsenaal aan foto’s hebben. Het is één van onze grootste drijfveren om een hond te fotograferen zoals hij werkelijk is, het liefst in een natuurlijke omgeving. Soms in en soms zonder de aanwezigheid van zijn baasje. Belangrijk is dat de hond zich ook echt op z’n gemak voelt want alleen dan kunnen foto’s worden gemaakt die zijn karakter uitstralen.

Een van mijn grootste drijfveren is om een hond te fotograferen zoals hij werkelijk is; het liefst in zijn natuurlijke omgeving.

Huub

Hondenfotograaf Huub Keulers

Na heel wat jaren actief te zijn geweest in de de hoek van communicatie en opleidingen heb ik in 2008 besloten het roer om te gooien. Sinds een aantal jaren ben ik actief als zzp’er; fotograaf, trainer, auteur en digitale communicatie expert (webdesign, teksten en social media activiteiten). Voor dit laatste ben ik o.a. werkzaam voor de Stichting DITSS, een innovatieve regie organisatie gelieerd aan de nationale politie en overheid. Door veel ervaring en kennis op te doen heb ik me ontwikkeld tot een professioneel fotograaf, met als specialisaties honden-, sport-, portret- en bedrijfsfotografie.

Kennis overdragen is trouwens ook iets wat in mijn genen zit en waar ik veel energie en plezier uit haal. Naast fotoreportages verzorg ik al diverse jaren fotoworkshops voor beginnende en semi-professionele fotografen. Net als inspirerende fotografielezingen. Hierbij gaat mijn aandacht vooral uit naar de manier waarop ieder mens op een z’n eigen manier leert. Ik word blij als een cursist zegt: ‘Aha, is dat de reden waarom mijn foto’s niet altijd lukken zoals ik dat wil!’Ik wordt enthousiast van mensen die niet bang zijn om hun kennis en passie voor fotografie te delen. Dat is ook een reden waarom ik fotoworkshops verzorg. 

Naast hondenfotografie is sportfotografie mijn andere grote passie. Hierbij hebben naast topsport ook jeugdige sporttalenten en de gehandicaptensport een speciale plek in mijn hart. Mijn motivatie is om de juiste sfeer en het verhaal vast te leggen in pakkende beelden. Dit doe ik o.a. voor het Amerikaanse persbureau ZumaPress.

Muziek om bij weg te dromen.

Net als bijna iedereen in deze wereld heb ook ik mijn favoriete muziek. Mijn muzieksmaak is vrij breed te noemen van R&B, Rock, Pop tot aan Nederpop en Singer-Songwriter. Welk genre op welk moment is afhankelijk van de mood waar ik in ben.

Waar komt inspiratie voor muziek vandaan? Wat denkt een dirigent als hij het podium betreedt? Hoe vormen wereldgebeurtenissen het werk van een muzikant of componist? Mijn Playlist neemt je mee in de muzikale geesten die enkele van de beste zangers, zangeressen en groepen van onze tijd hebben gecreëerd en verkent het brede spectrum van de muziek waar ik graag naar luister.

Enjoy this musical ride!

Scroll to Top